Režiser ATV-a

Film Anje Kavić prikazan u Muzeju savremene umjetnosti u sklopu izložbe "Percepcije"

  • 22.04.2019. 18:07

Kratki dokumentarni film režisera ATV-a Anje Kavić prikazan je u Muzeju savremene umjetnosti u sklopu izložbe Percepcije. 

Film "Neke djevojke su veće od drugih" je snimljen u Anjinim studentskim danima. Iznenadio je poziv iz Muzeja da se njen film prikaže u sklopu projekta "Ženska soba". Istovremeno je srećna, što je njen rad primjećen, kaže Anja.

"Film je snimljen dok sam ja još bila na akademiji, prije nekih šest godina i sniman je na različitim lokacijama u Banjaluci", kaže Anja.

Odlično se sjeća Anja tog perioda kada se snimao film. "Neke djevojke su veće od drugih" je rađen po već postojećem filmu. Anja je u svemu promijenila ugao gledanja, odnosno snimila je onako kako ona vidi cijelokupnu situaciju.

"Film prati život jedne djevojke u kolicima. na ideju sam došla tako što je već bio snimljen film o njoj koji sam vidjela i u saglasnosti sa svojom snimateljkom smo došle na ideju da pokušamo da pokažemo nju iz našeg ugla", kaže Anja.

Da li će biti još filmova u budućnosti, Anja ne zna. Ako joj sine ideja, kamere će se zasigurno uključiti i snimiti ono što je mlada režiserka ATV-a zamislila.

 

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.