Pogledajte program

Festival književnosti „Imperativ“ u Banskom dvoru

  • 29.05.2019. 13:22

U Banskom dvoru od 30. maja do 3. juna biće održan drugi po redu Festival književnosti „Imperativ“ na kome će se predstaviti najznačajniji regionalni izdavači, autori i distributeri knjiga.

Organizator je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ”, koji u Banju Luku, između ostalih, dovodi autore Mirjanu Bobić-Mojsilović, Rumenu Bužarovsku, Jelenu Lengold, Darka Cvijetića i Ivanu Đilas, kao i predstavnike izdavačkih kuća Lom, Buka, Geopolitika, Kontrast, Sandorf, Bubuk, Imprimatur…

Umjetnički direktor Festivala je poznati pisac Bekim Sejranović, a ovogodišnji “Imperativ” ponudiće pet različitih programa – “Razgovori sa piscima”, “Poeziju će svi čitati”, “Note i slova”, “Bajkovnica” i “Lektira u podne”.

“Sve je spremno za otvaranje drugog Festivala književnosti ‘Imperativ’. Trudili smo se da za naše posjetioce pripremimo bogat programski sadržaj. Tokom pet festivalskih dana na Art terasi i u Crvenom salonu Banskog dvora – Kulturnog centra posjetioci će imati priliku da se druže i upoznaju sa poznatim i priznatim piscima iz regiona, ali i sa onim mlađim autorima čija će imena, sigurni smo, postati važna na književnoj sceni. U koncertnoj dvorani biće otvoren sajamski dio festivala, gdje će 13 odabranih izdavača predstaviti svoja izdanja po povoljnim sajamskim cijenama. Ulaz na sve promocije i događaje u okviru Festivala je slobodan”, saopštili su organizatori.

Program festivala, koji se održava u okviru „Proljeća u Banjaluci“, pogledajte ovdje.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.