Oglasili se ljekari

Evo zašto je Šabanu Šauliću pukla aorta i nije mu bilo spasa

  • 19.02.2019. 15:50

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj kada se u automobil u kojem je bio Šaban zakucao pijani Nijemac velikom brzinom. 

Porodica bi trebalo ubrzo da može da vidi tijelo premunlog Šaulića, navodi se u Bilefeldu i kaže da su od pogibije do danas njihove institucije u stalnom kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan. Navode da su predstavnicima konzulata i porodice bili omogućeni razgovori sa nadležnima u policiji, sa glavnim doktorom koja je vodila tim ukjučen u spasavanje, državnim tužiocem, predstavnicima pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova....

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogobije Šaulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pjevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naletio na njih, tako da su udarili u bankinu.

Kada je riječ o medicinskoj pomoći, pruženoj Šauliću, doktor koja je vodila tim je, kako saznaje Tanjug, rekla da je Šaulić sam izašao iz kola, bio svjestan i govorio, ali ga nisu razumijeli jer je pričao na srpskom, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

Radi pripreme za transport, ljekari su mu, prema njemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i unijeli u helikopter, poslije nesreće koja se dogodila u nedjelju oko 6 sati i 45 minuta.

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procjene doktora na licu mjesta da je on bio najteže povrijeđen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dvije bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mjestu nesreće.

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Njemačkoj, koja ukljucuje prevoz helikopterom i čitav tim ljekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a poslije reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

U nedjelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Ljekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mjesto, gdje je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o kompletnom protokolu spasa dala svoje mišljenje policiji.

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!