Čitaoci odlučili

Džimi Hendriks najbolji gitarista svih vremena

  • 03.10.2018. 11:27

Legendarni muzičar Džimi Hendriks proglašen je najboljim gitaristom svih vremena, a to su odlučili čitaoci magazina "Lauder".

U glasanju je učestvovalo više od 70 hiljada ljudi, a Hendriks je izglasan za najboljeg na listi od ukupno 50 gitarista. 

Pored Hendriksa, među prvih deset najboljih gitarista svih vremena nalaze se i DŽimi Pejdž, Edi van Hejlen, Dejvid Gilmor, Erik Klepton, Stivi Rej Von, Brajan Mej, Aleksandar Živojinović, poznatiji kao gitarista grupe "Raš" pod umjetničkim imenom Aleks Lajfson i čiji su roditelji emigrirali iz Srbije u Kanadu, te Sleš i Riči Blekmur. 

"Ono što Hendriksa čini velikim jeste njegov izbor nota, najjednostavnije rečeno. To je zaista važno. Ono što on odluči da svira jeste ono što mi odlučimo da volimo", izjavio je za magazin "Klasik rok" 2009. godine gitarski virtuoz DŽo Satrijani, koji je na listi 50 najboljih zauzeo 13. mjesto. 

Urednik magazina "Lauder" Brajoni Edvards izjavio je da je Hendriks promijenio lice muzike kada je 1967. godine sletio u London. 

"Došao je u grad koji je već imao pristojnu grupu gitarista, kao što su Pejdž, Klepton, DŽef Bek i drugi, i svojim žestokim sviranjem natjerao je sve da podignu nivo svog sviranja", rekao je Edvards. 

On je dodao da se na listi nalazi veliki broj poznatih imena, što samo pokazuje vanvremenski kvalitet muzike koju su ovi muzičari stvarali, ali da se na listi nalaze i neka nova imena, kao što su DŽo Binamasa ili Sinister Gejts, koji dobijaju veliku podršku čitalaca "Laudera". 

"Čini se da je pred nama svijetla budućnost", zaključio je Edvards.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.