Beogradski festival harmonike

Đorđe Perić iz Ugljevika najbolji u kategoriji do sedam godina

  • 31.03.2019. 21:28

Beogradski festival harmonika, koji je okupio više od stotinu učesnika iz regiona, završen je večeras proglašenjem najboljih među kojima je dječak Đorđe Perić iz Ugljevika.

Perić je proglašen za najboljeg u takozvanoj "bejbi kategoriji" koja okuplja muzičare ispod sedam godina, dok su ostali učenici i studenti iz Srpske imali zapažen nastup. 

Na Festivalu su nastupili učenici muzičkih škola iz Banjaluke, Ugljevika, Trebinja i Istočne Ilidže, kao i studente muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. 

Umjetnički direktor Festivala Miloš Lončar ocijenio je u izjavi Srni da su mladi sa ovih prostora među najboljima u svijetu kada je riječ o sviranju harmonike. 

Lončar je naveo da su u protekla tri festivalska dana mladi harmonikaši iz regiona bili u prilici da kroz radionice, koncerte i druženje sa eminentnim muzičarima i profesorima nauče mnogo toga što će im biti motiv da nastave da rade na sebi i da se usavršavaju. 

On je objasnio da je osnovni cilj Beogradskog festivala harmonike, koji se održava već petu godinu, promocija harmonike kao instrumenta i popularizacija pred širim narodnim masama. 

"Osnovna ideja je okupljanje učenika, studenata i koncertnih umetnika iz zemlje i inostranstva. Trudimo se da kroz tu umetnost predstavimo javnosti najreprezentativnija dela literature za klasičnu harmoniku", rekao je Lončar. 

Prema njegovim riječima, ovakvi susreti su bitni jer se harmonika uglavnom dovodi u vezu sa folklornom muzikom. 

Učešće profesora, studenata i učenika iz Republike Srpske na petom Beogradskom festivalu harmonike podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.