Američki glumac na "Kustendorfu"

Dilon: Srbi su ponosan narod

  • 15.01.2019. 20:26

Američki glumac i gost ovogodišnjeg "Kustendorfa" Met Dilon rekao je da mu se sviđa što su Srbi privrženi nacionalnoj istoriji i kulturnom identitetu.

"Srbi su veoma ponosan narod, što ja razumijem jer, iako potičem iz SAD, moj identitet je irski. Ja svoj identitet nosim sa sobom i kada u SAD sretnem ljude iz Srbije, vidim da to i oni čine i da su veoma ponosni na svoje porijeklo", istakao je Dilon za Tanjug. 

On je izrazio oduševljenje "Kustendorfom" koji, kako je naglasio, slavi pravi film i autore sa glasom, a istovremeno je svojevrstan inkubator, jer pomaže mladim ljudima da se razvijaju i pronađu svoj glas. 

"Veliki festivali su pijaca gdje ljudi prodaju svoje filmove, ali ovakvi festivali treba da budu posvećeni obrazovanju i proslavi filma. Vidio sam neke vrlo interesantne (studentske) kratke filmove, a tu su i filmovi velikih majstora koje mladi treba da vide, pa i ja, jer i ja još uvijek učim", rekao je Dilon. 

Iako je režirao samo jedan film - "Grad duhova" Dilon smatra da je film duša i srce autora. 

"Emir Kusturica snima upravo filmove sa dušom. To je najvažnije i to je ono što nedostaje većini holuvudskih komercijalnih filmova koji su tehnički odlično urađeni, ali im nedostaje srce. Oni su proizvod, kao kada prodajete konezrvu paradajza. Govorim o holivudskim filmovima, ne američkim, jer u Americi imate odlične filmske stvaraoce, koji stvaraju sa mnogo srca i koji su izvan sistema", kaže Dilon. 
 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина