Čuveni britanski muzičar

Dejvid Bouvi najbolji zabavljač u 20. vijeku

19:42, 18.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Čuveni britanski muzičar Dejvid Bouvi izabran je za najboljeg zabavljača u 20. vijeku, pokazala je anketa televizijske emisije "Ikone", koja se emituje na Bi-Bi-Siju.

Britanska javnost oglasila se u okviru ankete koja se fokusira na neke od najznačajnijih svjetskih imena u prošlom vijeku. 

Britanci su Bouvija izabrali u konkurenciji sa imenima kao što su Čarli Čaplin, Bili Holidej i Merlin Monro, koji su bili nominovani u kategoriji zabavljača. 

Krajnji cilj emisije jeste da javnost glasanjem izabere "najveću ličnost 20. vijeka". 

U emisiji "Ikone" postoje ukupno četiri kategorije, a osim zabavljača, Bi-Bi-Si se osvrće i na aktiviste, sportiste, umjetnike, pisce, lidere, istraživače i naučnike, piše britanski "Indipendent". 

Među ostalim pobjednicima nalaze se matematičar i kompjuterski naučnik Alan Turing, istraživač Ernest Šeklton i jedan od glavnih boraca u borbi protiv dominacije bjelaca nad crncima Južne Afrike i protiv aparthejda Nelson Mendela. 

Konačni pobjednik, koji će biti proglašen najvećom ličnošću 20. vijeka, biće poznat nakon finala koje će 5. februara prenositi "Bi-Bi-Si dva".