Aleksandar Vulin

"Dara iz Jasenovca" snimljena istine radi

  • 27.01.2021. 20:39

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je film "Dara iz Jasenovca" snimljen istine radi, ali i da srpska djeca nikada ne povjeruju u laž kukavica i lažova kakav je novinar Džej Vajsberg, koji je nazvao ovaj film rasističkom srpskom propagandom.

Vulin je reagovao povodom kritika Džeja Vajsberga za film "Dara iz Jasenovca" objavljene u američkom magazinu "Varajeti".

"Ne znam kakav je kritičar Vajsberg, ali znam kakav je čovek. Loš, vredan prezira. O Filmu "Dara iz Jasenovca" može da piše šta hoće, ali o uspomeni na od ustaša poklanu srpsku decu mora da ćuti, kada već ništa ne zna", rekao je Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista.

On je istakao "da je (Vajsberg) bar hteo da uči, mogao je da ode u Jad Vašem i da se tamo pokloni pred večnom vatrom najvećih strahota Drugog svetskog rata i među njima imenom Jasenovca.

Vulin je dodao da ne zna ni koje je nacije Vajsberg, ali da zna da o ubijenoj djeci njegovog naroda, ko god on bio, Srbi nikada ne bi govorili kao rasističkoj propagandi, prenosi TV "Pink".

"Ko o zaklanim Srbima u Jasenovcu govori sa takvim prezirom treba da zna da njegova pakost otvara i zagađuje i grobove zaklanih Jevreja i Roma. Zbog sramotnih neznalica i loših ljudi kakav je Vajsberg, Srbija je morala da film o najvećoj srpskoj patnji snimi decenijama ranije", naveo je Vulin.

Film "Dara iz Jasenovca" autora Predraga Atonijevića i scenariste Nataše Drakulić, koji kroz sudbinu srpske djevojčice Dare prati stradanje Srba, Jevreja i Roma u zloglasnom logoru Jasenovac, kandidovan je za nagrade "Zlatni globus" i "Oskar".

Prikazivanje ovog filma u SAD počeće od 5. februara. Srpska premijera filma bila je 25. novembra u Gračanici na Kosovu i Metohiji, a projekcije u centralnoj Srbiji počinju 22. aprila. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)