Predsjednica Republike Srpske

Cvijanović: Uspjeh hora "Banjalučanke" potvrda truda i zalaganja

  • 06.05.2019. 14:46

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje srebrne medalje na Internacionalnom horskom takmičenju u italijanskom gradu Peruđa, te istakla da je ovaj uspjeh potvrda izuzetnih umjetničkih dostignuća, truda i zalaganja.

Cvijanovićeva je članovima ovog hora čestitala osvajanje srebrne medalje u kategoriji tradicionalne muzike na Internacionalnom horskom takmičenju u Italiji, na kojem su učestvovali kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH.

"Osvajanjem medalje na ovom značajnom međunarodnom takmičenju nastavile ste seriju zapaženih uspjeha, na ponos i radost svih nas u Republici Srpskoj", navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je dodala da izuzetni rezultati koje ovaj hor postiže proteklih godina, pod rukovodstvom kompozitora i dirigenta Mladena Matovića, predstavljaju potvrdu njegovih izuzetnih umjetničkih dostignuća, truda i zalaganja.

"Uvjerena sam da ćete i ubuduće nizati blistave uspjehe, čuvajući i njegujući bogatstvo našeg kulturnog nasljeđa", navela je Cvijanovićeva.

Ženski kamerni hor "Banjalučanke" osvojio je srebrnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike na Internacionalnom horskom takmičenju "Glas za mir" u Peruđi.

Ovo međunarodno takmičenje, u organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur - muzika mundi", u festivalskom i takmičarskom programu okupilo je više od 20 horova iz 11 zemalja, a kamerni hor "Banjalučanke" bio je jedini predstavnik Republike Srpske i BiH.