"Više nema nikakve ljutnje"

Članovi "Novih fosila" se emotivnim riječima oprostili od Rajka Dujmića

  • 04.08.2020. 17:21

Kompozitor i muzičar Rajko Dujmić (66), vođa grupe "Novi fosili" je preminuo 4. avgusta 2020. godine u 66. godini života, a sada su uz emotivne riječi o životu i radu svog kolege saučešće izjavili basista Marinko Colnago, Vladimir Kočiš Zec i pjevačica Sanja Doležal.

Naime, on se već neko vrijeme nalazio na intenzivnom liječenju na odjeljenju za neurohirurgiju u "KBC-u Rijeka". Tamo je dovezen u srijedu u večernjim satima nakon što je doživio tešku automobilsku nesreću. Završio je u indukovanoj komi, iz koje se nije probudio.

- Šta da vam kažem? Jako mi je teško, još više jer sam njegov vjenčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrtine vijeka - rekao je basista “Novih fosila” Marinko Colnago.

- Kad 25 godina živiš i odrastaš i muzički i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku da radim tako dugo s čovjekom koji je imao izvanserijski autorski talent. Neizmjerno mi je bilo teško da gledam Rajka koji je posljednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lijepa sećanja na velikog muzičara - rekao je Vladimir Kočiš Zec.

I Sanja Doležal iskreno žali.

- Čula sam vijest i najiskrenije žalim za Rajkom. Ostaju sjećanja na jednog genijalca, velikog muzičara i kakvih teško da više ima. Ako postoji utjeha u ovom trenutku, onda je to spoznaja da će desetine njegovih pjesama živjeti zauvijek. Nadživjeće i sve nas. Iskreno saučešće porodici, mogu samo da zamislim kroz šta sada prolaze, jer smo kroz to prošli moja djeca i ja kad mi je umro muž - rekla je Sanja Doležal, pjevačica “Novih fosila”, čiji je suprug Nenad Šarić bio bubnjar u bendu, a umro je 2012. godine.

Rajko Dujmić je dobitnik Porina za životno djelo.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм