"Budi bog s nama": Biković i Goran Bogdan u novom Šijanovom filmu

  • 25.12.2019. 14:48

Snimanje filma "Budi bog s nama", nove režije proslavljenog srpskog reditelja Slobodana Šijana, autora kultnih ostvarenja "Ko to tamo peva", "Maratonci trče počasni krug" i "Davitelj protiv davitelja", počelo je 22. decembra, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Tokom decembra 2019. godine u Beogradu i Pančevu biće realizovane neke od ključnih scena, a snimanje će se nastaviti početkom 2020. godine na više lokacija u Srbiji i inostranstvu.

U pitanju je film o Bošku Tokinu (1894-1953), vizuelnom umjetniku i reditelju prvog srpskog avangardnog filma, a po scenariju Biljane Maksić, Vladimira Mančića i samog Šijana.

Boška Tokina, kao što je i prethodno najavljeno, tumači Miloš Biković, trenutno najpopularniji srpski glumac mlađe generacije i filmska zvijezda međunarodne reputacije, prenosi Tanjug.

Јedna od važnih uloga u filmu pripala je i sve traženijem hrvatskom glumcu Goranu Bogdanu.

Ključni Šijanovi saradnici su još i direktor fotografije Dušan Ivanović, scenografkinja Јelena Milinović i kostimografkinja Bojana Nikitović.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)