U bijeljinskom parku

Biste srpskih velikana vajaće banjalučki umjetnik Bojan Mikulić

21:12, 13.03.2020.
Izvor: Srna
Bijeljinski park uskoro će krasiti biste srpskih velikana Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Ive Andrića i Jovana Dučića koje će vajati banjalučki umjetnik Bojan Mikulić, najavio je danas jedan od donatora bista Drago Mirković.

"Čast nam je i ponosni smo što će djela ovog vrhunskog umjetnika krasiti bijeljinski park", rekao je Mirković.

On je naveo da je Mikulić, osim skulptura koje su postavljene širom svijeta, autor i skulptura u spomen-kompleksu u Starom Brodu kod Višegrada posvećenom stradanju više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije, koje su 1942. godine ubile ustaše Jure Francetića.

Gradonačelnik Mićo Mićić je nakon posjete parku ocijenio da radovi na njegovom uređenju teku predviđenom dinamikom, a u toku je popločavanje centralne staze, saopšteno je iz Gradske uprave.

Mićić je istakao da je cilj Gradske uprave da ovaj park bude oaza mira i odmora za sve sugrađane i mjesto za igru i sport.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Predrag Petričević rekao je da su radovi na popločavanju staze u centralnom dijelu Gradskog parka dio je šireg projekta uređenja najveće zelene površine u Bijeljini.

On je naveo da su u parku već uređeni teretana na otvorenom, inkluzivno igralište za djecu i pristupne rampe, a raspisan je tender za popločavanje kompletnog centralnog dijela parka.