Biković najavio novi film: "Žetva" govori o trgovini organima i zloglasnoj "Žutoj kući"

14:49, 04.08.2020.
Izvor: B92
Miloš Biković je odveo domaće glumce u Rusiju, a ruske doveo u Srbiju, a sada kreće u osvajanje zapadne filmske industrije.

Između dva snimanja uspio je da udahne i miris mora i borova.

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima "Košare" i "Žetva". On ih i sam smatra takvim jer filmovi govore o stvarima o kojima se dugo ćutalo.

"Ovaj projekat je poseban jer govori o jednom novom nivou koje je ljudska civilizacija dostigla, a zove se ljudsko zlo. Da čovjek može da se rekonstruiše na rezervne dijelove i da se tako protka i to je, rekao bih, opšte čovječanska tema", rekao je on.

Film "Žetva" govori o trgovini organima i zloglasnoj "Žutoj kući", a režira ga američki reditelj Pol Kampf. Dobro je da on režira, smatra Biković, jer će tako film dobiti perspektivu koja "nije obavezno srpska i pomjeriće estetiku naracije tako da je čitav svijet razumije".

Reditelj filma "Košare" Balša Đogo prikazaće ovim filmom herojski podvig pripadnika Vojske SR Jugoslavije tokom NATO agresije, a nedavno je u Leskovcu počelo snimanje, čiji početak glumac objašnjava kao, očekivano, haotičan.

"Snimanje je funkcionisalo vrlo haotično jer se ljudi uhodavaju, ali nadam se da će producenti izdžati taj tempo. I moram da napomenem da reditelj Balša Đogo ima nevjerovtnu energiju i požrtvovanost. Ako on ne iznese ovaj projekat na svojim leđima i sa tom svojom energijom, mislim da niko neće", poručio je Biković.

Reditelji uveliko razmišljaju da snime ili realizuju temu koronavirusa koji je zahvatio čitav svijet, ipak Biković misli da su ljude uveliko umorni od te teme.

"Mislim da bi to bila greška, svi pričaju o tome, još samo da gledaju filmove o koroni, pustite me ljudi. Ja prvi ne bih išao da gledam film o koroni, majke mi", rekao je glumac, piše B92.