"Bez pogovora" u Banjaluci

  • 07.08.2020. 10:17

Glumci Aleksandar Ševo i Rajko Marčeta ponovo su na sceni Banjalučkog studentskog pozorišta gdje su započeli rad na novoj predstavi prema motivima drame "Bez pogovora" Harolda Pintera. Dramu režira mladi Banjalučanin Nikola Bundalo, student pozorišne režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Duo drama u izvođenju banjalučkih glumaca pokazaće publici koliko daleko su ljudi spremni da idu u bezpogovorno izvršenje naređenja. Ovo djelo, trebalo bi da natjera svakoga da se pogleda u ogledalo i razmisli, da se upita, da li je ikada prešao granicu ljudskosti i postao mehanizovana, robotizovana životinja, kaže Bundalo. Dodaje da je srećan što je pored Beograda dobio priliku da režira jedan vrstan komad u svom rodnom gradu.

Marčeta i Ševo, koji već dugi niz godina igraju na banjalučkoj pozorišnoj sceni, kažu da apsurd kao žanr predstavlja veliki izazov, naročito zato što je ovaj komad aktuelniji nego ikada.

Publika će imati priliku, već u drugoj polovini septembra kada bi drama trebalo da bude premijerno odigrana, da na "podrum sceni" u Gospodskoj ulici pogleda specifičnu i nekonvencionanu predstavu koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.