Mjuzikl "Mamma Mia"

Beograd: Pozorišne predstave na Tašmajdanu

17:59, 20.05.2020.
Izvor: Agencije
Mjuzikl "Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama prva je predstava koja će biti izvedena na stadionu Tašmajdan, na ljetnoj sceni na koju će se tokom juna i jula preseliti beogradska pozorišta.

Predstavnici beogradskih pozorišta usaglasili su zajednički repertoar predstava koje će biti izvođene krajem juna i tokom jula na sceni stadiona Tašmajdan, na sastanku u Ateljeu 212.

"Usaglašavali smo repertoar nastupa različitih anasambala pozorišta na stadionu Tašmajdan i prema tom planu pred beogradsku publiku izaći će prvo glumci Pozorišta na Terazijama u mjuziklu "'Mamma Mia" u režiji Јuga Radivojievića", kazali su iz Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl "Mamma Mia" nastao je inspirisan hitovima legendarne švedske pop grupe ABBA. Riječ je o prvoj postavci na Balkanu, a za ovo licencno ostvarenje i veoma zahtjevan zadatak bila je presudna saradnja sa legendarnim Јurom Frankom, srebrnim jugoslovenskim olimpijcem iz 1984. godine.

Ranije je najavljeno da će se na ljetnoj sceni na Tašmajdanu, Beogradsko dramsko pozorište predstaviti komadom "Let iznad kukavičjeg gnezda" u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi.