Filmski festival

Beograd: Fest od 7. do 16. maja

  • 26.04.2021. 09:56

U Beogradu će od 7. do 16. maja biti održan Međunarodni filmski festival /FEST/ na kojem će biti prikazano sedamdesetak ostvarenja, rekao je danas gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Projekcije će biti organizovane u salama Centra "Sava", Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i "Sinepleks" Galerije Beograd, a prodaja karata počinje danas u 12.00 časova.

Karl je rekao za RTS da će svečano otvaranje biti organizovano u Centru "Sava", te dodao da trenutno zbog virusa korona nije poznato ko će sve od gostiju biti u Beogradu.

On je napomenuo da je slogan ovogodišnjeg Festa "Povratak u budućnost" i ukazao da bi to moglo da znači i povratak u bioskope koji su u vrijeme pandemije pretrpjeli ogromne gubite.

Karl je rekao da zbog vremenskog ograničenja zbog virusa korona neće biti predstava u kasnim večernjim terminima, već će projekcije biti završene do 21.00 čas.

FEST se održava su organizaciji Centra beogradskih festivala /CEBEF/, pod pokroviteljstvom grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Biće održan uz poštovanje svih mjera Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.