Značajno priznanje

Banjalučki "Veselin Masleša" postao ansambl od republičkog značaja

  • 15.10.2019. 11:15

Ansambl narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša" iz Banjaluke svrstan je u kategoriju ansambla od republičkog značaja.

Iz ovog ansambla je saopšteno da su jedini ansambl/KUD koji je ispunio uslove za sticanje statusa republičkog značaja, što je potvrda višedecenijskog profesionalnog pristupa radu iako djeluje u oblasti kulturno-umjetničkog amaterizma.

Oni naglašavaju da ovo predstavlja krunu dosadašnjeg rada svih članova, računajući ne samo trenutnu garnituru ljudi, već i prethodne, unazad uspješne 71 godine postojanja.

Ansambl "Veselin Masleša" prijavio se na javni poziv Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za kategorizaciju kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, te nakon razmatranja stručne komisije ostvario rezultat od 93,4 boda od maksimalnih 100.

"Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić uvažila je prijedlog stručne komisije i potpisala rješenje o utvrđivanju statusa Ansamblu narodnih igara i pjesama `Veselin Masleša` od republičkog značaja", navodi se u saopštenju.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.