Danijel Deni Karalić

Banjalučki muzičar debi singlom "Sloboda" "uplovio" u solo vode VIDEO

  • 10.12.2018. 17:22

Banjalučki rege muzičar Danijel Deni Karalić je objavio prvi singl pod nazivom "Sloboda", koji će se naći njegovom debitantskom projektu.

U pitanju je instrumentalna numera sa nadolazećeg EP izdanja "Revolucija", koje je ovaj multinstrumentalista napravio sa brojim gostima te je i samo izdanje potpisano kao Deni & prijatelji.

Deni se na ovaj korak odlučio nakon što je njegov matični bend Post Scriptum, koji je osnovao sa prijateljem i basistom Bojanom Stijakom, prestao sa radom 2014. godine.

"Kako sam bio zadužen za većinu muzike benda Post Scriptum, "na polici" je ostalo mnogo materijala, pa sam odlučio da to sam počnem snimati, a "Sloboda" je prva kompozicija koju sam osmislio za solo rad. Ideju za "Slobodu" sam zabilježio još početkom 2015. godine, za koju je tada Aleksandar Ševo snimio trombon", rekao je Danijel Deni Karalić.

Dodaje da je numera dugo vremena stajala na hard disku, dok nije došlo vrijeme da se završi do kraja. Za bas gitaru se pobrinuo Bojan Stijak, perkusije i udaraljke je svirao Milan Kosić – Jimmy, klavijaturu je snimio Stefan Nikić (Balkan Express), trubu Miloš Grbić, solo gitaru Sandi Popović (Grasshopers/Triggers), a Deni je snimio ostatak instrumenata i uradio miks. Željko Žilić Žila iz hip hop grupe Brutal Protest se pobrinuo za mastering, a sve je snimljeno u Denijevom kućnom studiju.

"Cilj ovog EP izdanja je da izbacim iz sebe sve ideje koje mi se vrte po glavi te da počnem sa koncertima, jer sam se toga najviše poželio. Plan mi je da za sve ili bar za većinu pjesama snimim spotove, kako bih ih i vizuelno predstavio", istakao je Deni.

Deniju je rege muzika u krvi otkako je prvi put uzeo gitaru 2002. godine, a nakon par godina je kupio i prvi saksofon, kada se rodila prava ljubav prema ovom karipskom žanru. Inače, pored grupe Post Scriptum, aktivno je svirao u hip hop bendu Brutal Protest i džez sastavu Aleksandar Ševo Kvintet, a gostovao je i raznim drugim bendovima, kako uživo, tako i u studiju.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином