Novogodišnji koncert

Banjalučka filharmonija oduševila prisutne u Banskom dvoru VIDEO

15:47, 14.01.2019.
Thumbnail
Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije održan je u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. Tradicionalno, već osmi put za redom oduševili su sve one koji su koncertu prisustvovali.

"Ovim kompozicijama potrudili smo se poželjeti najljepše želje u Novoj godini svim gledaocima u sali, onima na ulicama ispred Banskog dvora i svima iz Republike Srpske koji koncert prate preko televizijskih ekrana", rekao je Ivan Otašević, direktor banjalučke Filharmonije. 

Još pročitajte: Koncert Banjalučke filharmonije

"Pored kompozicija Bramsa, Štrausa, Bajića, ove godine smo se potrudili da oplemenimo program sa zabavnim, filmskim stvarima", dodao je Otašević. 

Kako je biti dio jedne ovakve priče zna Maja Manojlović, solistkinja. Kaže da joj velika čast što već drugi put pjeva na novogodišnjem koncertu.  

Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske kaže da je s užitkom prosustvovala koncertu na koji svake godine redovno dolazi. 

"Drago mi je što sam ranije ovo podržavala kao predstavnik Vlade, a sada i kao predstavnik Republike i što sam do sada podržavala osnivanje i sve ostale prve korake Filharmonije", istakal je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

Ulaznice za koncert podijeljene su u rekordnom roku za 17 minuta.