Svjetski dan muzike

Banja Luka: Koncerti po cijelom gradu

10:41, 20.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U okviru obilježavanja Svjetskog dana muzike, sutra, 21. juna, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci planira brojne aktivnosti na više lokacija u gradu, među kojima, i koncert u atrijumu Gradske uprave.

Ujedno, ovim koncertom u atrijumu, koji počinje u 11 časova, biće ozvaničen početak ovogodišnjeg kulturno-umjetničkog projekta Gradske uprave pod nazivom "Kultura u prolazu".

Kako su naveli iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku – namjera im je da u okviru ovog projekta svakog drugog četvrtka u mjesecu, od 11 časova, realizuju određene kulturne sadržaje sa različitim izvođačima u trajanju od jednog časa.

"Takođe, u istom prostoru mijenjaće se različite izložbe studenata akademije, slikarske, foto izložbe uz mogućnost učešća književnika i glumaca. Na taj način kulturu činimo dostupnom građanima", zaključili su iz resornog odjeljenja.

Kada je riječ o obilježavanju Svjetskog dana muzike, osim Akademije umjetnosti, u sutrašnjem programu će učestvovati i Policijski orkestar MUP-a RS, učenici muzičke škole "Vlado Milošević", predstavnici Konfucijevog instituta, ANIP "Veselin Masleša", mješoviti hor "Kastratonika", Gradski tamburaški orkestar i plesni studio "Point".

Svi muzički programi su besplatni.

Inače, Svjetski dan muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 37 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci  2010. godine zvanično je "upisala" Banju Luku u jedan od 400 gradova u svijetu koji obilježavaju ovaj dan.

Ovogodišnji program su planirali na više lokacija u gradu, i to: u ul. Veselina Masleše (Gospodskoj ulici), atrijumu zgrade Gradske uprave, Akademiji nauka i umjetnosti RS, zgradi Vlade RS, prostorijama humanitarnog udruženja "Duga", vrtićima "Nataša" i "Kockica", aleji u Kampusu Univerziteta u Banjoj Luci i prostorijama Akademije umjetnosti, a satnice koncerata pogledajte u nastavku…

Thumbnail

Program manifestacije:

10.00- vrtić "Nataša"

10.00- vrtić "Kockica"

10.00– prostorije Humanitarnog udruženja žena "Duga"

10.30– svečano otvaranje Svjetskog dana muzike 2019.godine, kamerna sala Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

11.00– atrijum u zgradi Gradske uprave Grada Banja Luka

12.00– zgrada Vlade Republike Srpske

12.00– Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske

19.00-ulica Veselina Masleše (Gospodska ulica) ispred zgrade Gradske uprave u parku kod spomenika banu Milosavljeviću.