Viber dobija GIF Creator opciju

  • 23. Juni 2020.14:30

Viber, jedna od najpopularnijih svjetskih aplikacija za chat i komunikaciju, najavio je predstavljanje nove funkcionalnosti – GIF Creatora.

Korisnici će moći kreirati vlastite zabavne GIF-ove i slati ih prijateljima i porodici. Kako je korištenje instant messaginga u svijetu sve popularnije, Viberov GIF Creator će se uklopiti kao dodatak Grupnim video pozivima, Grupnim chatovima za do 250 osoba kao i Grupnim glasovnim pozivima za do 20 osoba. GIF Creator već je dostupan za iOS, a verzija za Android telefone postaće dostupna tokomsljedećih nekoliko sedmica.

Viber korisnici moćiće iskoristiti novu app kameru i snimiti kratki video ili iz galerije odabrati već postojeći, a zatim ga pretvoriti u legendardni loop GIF u obliku boomeranga, ubrzane snimke ili ga pustiti unazad. Sve to dostupno je u bilo kojem obliku chata.

Pretvorite video u GIF tako da:

  • Izrežete najbolji dio videa koji želite prikazati.
  • Odaberete u koji ga tip GIF-a želite pretvoriti – boomerang, beskonačni loop, puštanje unazad, usporenu snimku ili 2x i 4x ubrzanu snimku.
  • Stilizujete GIF tekstom, uz izbor raznih fontova i boja, kao i crtežima ili stickerima.

“Naša primarna misija u Viberu je korisnicima pružiti svaku mogućnost za sigurno i kreativno izražavanje prilikom instant messaging komunikacije, pogotovo u ovim izazovnim vremenima. Kako u Viberu volimo reći, ako se emoji koristi kao zamjena za riječ, GIF-ovi i stickeri mogu zamijeniti cijele rečenice – pogotovo sada, s novim GIF Creatorom. Komunikacija će biti preciznija i još zabavnija,” rekao je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

Pročitajte i: 

Tagovi: