Tviter će omogućavati korisnicima da daju napojnice u Bitkoinima

  • 02.09.2021.13:25

Ranije ove godine, Tviter je objavio novu funkciju koja je korisnicima omogućila da daju napojnice drugim korisnicima. Ovo je više bio način na koji su se korisnici zahvaljivali na objavama ili pokazivali svoju podršku. Korisnicima je takođe pružen način da monetizuju svoj Tviter nalog. Sada izgleda da Twitter uvodi način na koji korisnici mogu davati napojnicu putem Bitkoina.

Kada je Tviter Tip Jar prvi put pušten u rad, platforma je dozvoljavala korisnicima da koriste Bandkamp, Kaš EP, Patreon, PejPal i Venmo. Međutim, prema najnovijem beta ažuriranju, otkriven je kod koji sugeriše da Tviter radi na uvođenju funkcije koja bi korisnicima omogućila da ostavljaju napojnice korišćenjem Bitkoina.

Još u julu, izvršni direktor Tvitera Džack Dorsei rekao je investitorima da će Bitkoin biti važan za kompaniju i da će tu funkciju dodati svom Tip Jar-u, a na osnovu najnovijih detalja čini se da je to već u pripremi. Trenutno izgleda da je opcija dostupna samo u iOS beta verziji, ali se očekuje da u nekom trenutku stigne i na Android.

Nije poznato kada će se ova funcija pojaviti, ali kod takođe sugeriše da će Tviter korisnicima obezbediti uputstva o tome kako da daju napojnice koristeći Bitkoin, kao i korišćenje Bitkoin Lajtning Netvork-a i novčanika za čuvanje kriptovalute, piše Ubergizmo, a prenosi Benchmark.


Tagovi: