TeleGroup i Elektrotehnički fakultet upisuju novu generaciju studenata na Tech Hub program stručne prakse

12:39, 16.10.2020.
Program stručne prakse Tech Hub na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci u novembru otvara vrata trećoj generaciji studenata zainteresovanih da uče o najnovijim trendovima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

U okviru programa šestomjesečne prakse, koju godinama uspješno organizuje kompanija TeleGroup, mladi praktikanti dobijaju priliku za edukaciju i rad na konkretnim projektima. Na taj način nadopunjuju svoja znanja praktičnim primjerima i profiliraju se u kvalitetnije kadrove u sektoru koji bilježi nedovoljno kvalifikovane radne snage.

Kako je objasnio Boban Teinović, direktor IT operacija kompanije TeleGroup, tema ovogodišnjeg programa Tech Hub su inovativne tehnologije.

"Program će omogućiti studentima da se upoznaju sa konceptom pametnih rješenja, koja uključuju veoma popularne 'internet of things' tehnologije, primijenjene kroz koncept GPS trackera i pametnih stajališta, zatim video streaming tehnologije, primijenjene kroz rješenja digital signage-a i razvoj softverskih alata, koji će integrisati ova rješenja u jedno i upravljati cjelokupnim sistemom", izjavio je Teinović i pozvao sve studente željne znanja i iskustva da se prijave na ovogodišnji Tech Hub.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Branko Blanuša izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavlja uspješna saradnja ETF-a i TeleGroupa.

"Studenti imaju višestruku korist od ovog programa – dodatnim iskustvima i znanjima stečenim kroz Hub nadograđuju svoje akademsko znanje, a takođe imaju priliku da rade na konkretnim projektima i u saradnji sa inženjerima kompanije TeleGroup koji imaju dugogodišnje iskustvo rada na istraživačkim i međunarodnim projektima", izjavio je dekan Blanuša.

Posebno zadovoljstvo za njega predstavlja činjenica da određeni broj studenata koji završi Tech Hub program i ostvari odgovarajuće rezultate, dobije i mogućnost da se zaposli u kompaniji TeleGroup.

Upravo jedan od tih nekadašnjih polaznika je i Nikola Spremo. On je danas dio TeleGroup tima na poziciji sistem inženjera.

"Na završnoj godini fakulteta sam konkurisao za TeleGroup Tech Hub program stučne prakse, koji sam uspješno završio i stekao nova znanja i vještine. Tech Hub je super prilika da upoznate mlade i uspješne inženjere i radite sa njima u timu, te dobijete sliku kako izgleda rad u jednoj modernoj IT kompaniji koja njeguje talentovane kadrove i zajedno sa njima stvara i uvodi napredne tehnologije", poručio je Spremo.

Zainteresovani studenti svoje prijave sa biografijom i motivacionim pismom mogu poslati na e-mail: [email protected] najkasnije do 07. novembra.

Tech Hub počinje 16. novembra i trajaće šest mjeseci.