Sve za bolju komunikaciju

Novina na Instagramu zbog koje će se influenseri biti presrećni

20:01, 16.01.2020.
Izvor: Index.hr
Iako brojne aplikacije za dopisivanje već duže vremena imaju opciju slanja i primanja poruka na svim uređajima, poruke na Instagramu korisnici zasad mogu slati samo preko mobilnog telefona.

Izvršni direktor Instagrama, Adam Moseri, najavio je da će se to uskoro promijeniti.

Instagram već neko vrijeme testira ovu opciju, a sad su i počeli da je uvode. Zasad je dostupna manjem broju korisnika, ali je Moseri naveo da se nada kako će, nakon testnog perioda tokom kojeg će se uvjeriti da sve radi kako treba, postati dostupna svima.

Veb verzija trebala bi imati jednake opcije kao i ona na telefonu. Korisnici će moći da odgovaraju na poruke, započinjati nove razgovore (individualne i grupne), a poruke će se moći da lajkuju i u njima će se moći da dijele fotografije sa računara. Ako korisnici na svom kompjuteru odaberu tu opciju, o pristiglim porukama će im dolaziti i notifikacija.

Ova opcija bi mogla znatno da olakšaju život poslovnim korisnicima i influenserima koji sa svojom publikom često komuniciraju putem privatnih poruka. Inače, Instagram opciju direktnih poruka i veb verziju ima još od 2013. pa mnogima nije jasno zašto im je trebalo toliko dugo da to povežu.