Nova IT škola u Banjaluci: Brza kvalifikacija za najtraženija zanimanja na tržištu

11:12, 04.10.2020.
Sve veći broj mladih odlučuje se za prekvalifikaciju u sektor informacionih tehnologija, a razlozi za to su najšćešće nemogućnost pronalaska adekvatnog zaposlenja u oblasti za koju su se školovali ili nezadovoljstvo postojećim zanimanjem. Sa druge strane, velika potražnja na tržištu za djelatnicima u ovoj industriji pokazuje da prilike za dobru zaradu i te kako ima. Dodatna prednost je mogućnost rada od kuće za inostrane klijente.

Dobra vijest za sve koji razmišljaju da se profesionalno orijentišu u nekoj od oblasti informacionih tehnologija – u Banjaluci 19. oktobra sa nastavom počinje nova IT škola „Q Station“ u okviru tehnološkog hub-a, u organizaciji informatičke kompanije JSGuru i investicionog projekta MarketMakers. Škola raspolaže najsavremenije opremljenim prostorom za izvođenje nastave, kao i nekim jedinstvenim kursevima koji se dosad nisu mogli pronaći na našem tržištu.

NAJTRAŽENIJE OBLASTI NA TRŽIŠTU

Izlazni profili škole Q Station prilagođeni su potrebama tržišta, te su orijentisani na sticanje praktičnih znanja direktno primjenjivih pri zaposlenju. Polaznici se mogu opredijeliti između više oblasti, a u ponudi su: Data Science, Cloud tehnologija, Python, QA inženjerstvo, 3D modelovanje i štampa, video editovanje, IoT inženjerstvo, te grafički dizajn.

Nastava će trajati tri mjeseca, nakon čega slijedi samostalan dvomjesečni praktični rad na projektu kojeg će polaznik izlagati prilikom sertifikacije. Na taj način polaznici će steći kvalitetnu teorijsku osnovu zajedno sa iskustvom u rješavanju konkretnih zadataka, što će ih adekvatno pripremiti za rad na tržištu. Kurseve će voditi relevantni predavači sa višegodišnjim iskustvom, od kojih su mnogi praktično znanje stekli radom na velikim globalnim projektima. Škola ima potpisana partnerstva sa brojnim preduzetnicima koji će svršene polaznike pozivati na intervjue prema sopstvenim potrebama, odnosno kada se ukaže potreba za njihovim profilom.

Q Station kursevi su namijenjeni svima: nezaposlenima, studentima, svim starosnim kategorijama sa različitim nivoima predznanja, ali i zaposlenim osobama koje bi se željele oprobati u IT profesiji. Prvi ciklus nastave će se odvijati u periodu od oktobra do početka 2021. godine, broj mjesta za svaki kurs je ograničen, a načini plaćanja na rate prilagođeni su prosječnim mogućnostima stanovništva. Posebna pogodnost plaćanja omogućena je partnerstvom sa MF bankom i Agencijom za razvoj preduzeća, čime polaznici stiču mogućnost korištenja grejs perioda od 9 mjeseci i isplate kroz 24 mjesečne rate bez kamate.

Tačne oblasti, ko su predavači, program nastave, kao i samu prijavu možete pronaći na Q Station web stranici.

Q STATION SPAJA TEHNOLOGIJU I EDUKACIJU

Pod sloganom “Tech & education”, novootvoreni prostor za odvijanje nastave nudi još neke sadržaje. U okviru Q Station-a biće otvoren i makerspace tehnološka laboratorija koja će pojedincima i timovima omogućiti da u napredno opremljenom okruženju kreiraju i oprobaju koncepte svojih softverskih i hardverskih rješenja. Inovativne startap ideje ovdje mogu dobiti podršku i stručno mentorstvo, te razviti se u uspješne biznis uspjehe.

Osim kurseva, Q Station najavljuje organizaciju webinara, konferencija i drugih online i offline sadržaja, coworking i uslugu virtuelnog ofisa. Upis na kurseve traje do 16. oktobra, a nastava počinje 19. oktobra.

U četvrtak, 8. oktobra u 19 časova biće organizovano informativno veče za sve zainteresovane, kada će moći da se upoznaju sa predavačima i direktno od njih saznaju sve pojedinosti o kursevima. Više informacija dostupno je na web sajtu, zvaničnoj Fejsbuk stranici i profilu na Instagramu, te na LinkedIn mreži i YouTube kanalu.