Sigurnija od Tindera

Facebook ima novu dejting aplikaciju

  • 21.04.2021.12:55

Facebook nastavlja da "istražuje" mogućnosti online dejtinga, uvodeći novu eksperimentalnu aplikaciju po imenu Sparked.

Koncept aplikacije korisniku omogućava nekoliko uzastopnih četvorominutnih virtuelnih sastanaka, poslije kojih, ako se dvije osobe svide jedna drugoj, mogu da održe još jedan desetominutni "dejt", poslije koga mogu da razmijene svoje podatke.

Sparked je besplatna aplikacija kod koje nema profile, direktnih poruka ili poteza, kao kod Tindera, već se sve funkcije vezuju za profil na Facebooku. Pošto je još uvijek u eksperimentalnoj fazi, aplikacija je dostupna samo putem sajta, pa je nema u prodavnicama aplikacija, piše Engadget.

Sparked je aplikacija koja želi da se predstavi kao bezbijedno mjesto za upoznavanje. Zato moderatori pregledaju prijave zainteresovanih prije nego što odobre ili ne odobre njeno korišćenje, prenosi Telegraf.

Među pitanjima koja aplikacija postavlja korisnicima je i da li žele da upoznaju žene, muškarce ili korisnike koji se nisu izjasnili o polu. Pošto odobri pristup, Sparked će korisniku ponuditi nekoliko "speed date"-ova koje može da započne.

U ovom trenutku nije poznato da će aplikacija zaživjeti, budući da će najvjerovatnije biti ugašena ukoliko za nju ne bude postojalo dovoljno interesovanje.

Tagovi: