Bizarna robotska ruka za usamljene: Znoji se i miriše kao žena

22:03, 10.11.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Naučnici sa japanskog Univerziteta Gifu konstruisali su robota koji ima oblik ženske šake i stiska ruku muškarcima kada se osjećaju usamljeno.

Robotska ruka po imenu "Osampo Kanođo", što bukvalno prevedeno sa japanskog znači "moja djevojka za šetnju", trebalo bi da pruži osjećaj dodira, pa čak i miris romantičnog partnera, ali samo od podlaktice nadole, piše CNET.

Ideja pravljenja nečega ovako bizarnog je da obezbijedi prijatnost i osjećaj bliskosti usamljenima, posebno tokom momenata izlovanosti usljed pandemije korona virusa.

Robotska ruka se pričvršćuje za podlakticu korisnika. Konstruisana je tako da njena šaka stiska dlan korisnika, pa čak i da ispušta tečnost kroz pore na površini, koja je napravljena tako da po svemu liči na kožu. To bi trebalo da simulira znojenje dlanova partnera dok se drže za ruke, prenosi "Futurism".

A da sve bude još bizarnije, tu je i mali zvučnik koji emituje zvuke ljudskih koraka, kao i senzor koji ispušta miris ženskog šampona.

A za one, kako ženske, tako i muške, kojima ovaj model baš i nije po volji, u pripremi je i nešto muževnija verzija robotske ruke. Ona će biti nešto grublja i ispuštati muževnije mirise: kolonjske vode, ćumura i roštilja ili čak motornog ulja.

(Telegraf.rs)