Zašto se volan “trese” prilikom kočenja?

  • 03.01.2021.09:35

Vjerovatno ste doživeli da nakon ugodnog krstarenja, vožnje “kao po oblacima”, volan počne da se trese “kao lud” kada pritisnite papučicu kočnice. Vjerovatno, prva pomisao koja se javi je da ste naletjeli na neravnine na putu, koje prenose vibracije na upravljač. To može biti slučaj, ali vrlo je vjerovatno da se ne radi o tome.

"Šta prouzrokuje vibriranje volana prilikom kočenja?" Nekoliko je mogućih odgovora, a neki su vjerovatniji od drugih.

Dakle, konstatovali smo da vibracije koje dolaze kroz stub volana mogu da budu prouzrokovane različitim stvarima. Primjera radi, možda niste ni svjesni da vam je „otišao“ nosač motora (kao u slučaju autora ovih redova). Moguće je da su naplaci iskrivljeni, da je homokinetički zglob „na izdisaju“, kao i da je navrtka točka labava. Međutim, nijedan od ovih problema neće rezultirati pojavom da se volan trese prilikom kočenja. Gotovo uvijek je ovde problem u kočionim diskovima.

„Šta je kočioni disk?” Ovo je osnovno pitanje. Reč je o metalnim pločama koje “grizu” kočne čeljusti prilikom pritiska na papučicu kočnice. Između čeljusti i diskova se nalaze kočione pločice, koje naliježu direktno na površinu diskova pod pritiskom čeljusti, te se na taj način usporava okretanje točkova, a samim tim i kretanje automobila. Da bismo razumjeli zašto se volan trese prilikom kočenja, najprije treba da uvidimo princip rada kočionih diskova.

Kao što smo spomenuli, diskovi su najčešće napravljeni od metala i variraju u prečniku u zavisnosti od modela (i godišta) automobila. Prilikom kočenja, dolazi do generisanja visoke temperature, koja se mora ravnomjerno rasipati širom čitave površine, da bismo se prijatno i komforno zaustavili. Međutim, diskovi imaju tendenciju da se vremenom habaju.

Kako se proces trošenja odvija, tako metal postaje sve tanji, a na određenim mestima može doći i do deformacija. Kada kočiona pločica nalegne na disk pri visokim brzinama, te nesavršenosti prouzrokuju tutnjanje na papučici kočnice, koje se u vidu vibracija širi na upravljač.

Dobre vijesti su da postoje jednostavne solucije za rješavanje ovog problema.

Kako se osloboditi vibracija na volanu prilikom kočenja?

Prvi korak u pronalaženju rješenja je utvrditi tačan uzrok zašto se volan trese prilikom kočenja. Kao što smo spomenuli, gotovo uvijek problem leži u lošim kočnim diskovima. Što se ostalih uzroka tiče, oni obično za posljedicu imaju da volan vibrira i u nekim drugim situacijama. S tim na umu, fokusiraćemo se na probleme s diskovima i njihovom rješavanju.

Jedan od mogućih uzroka vibracija u točkovima automobila su neravnomjerno pričvršćeni diskovi. U tom slučaju, treba da odete do mehaničara da riješi stvar. Za to se poslovično koristi moment ključ, da bi se izmjerila zategnutost zaptivača. Svaki automobil ima svoje specifikacije, koje su obično odštampane na samom disku.

Češći slučaj su deformisani diskovi, a dijagnostika može da se izvrši uz pomoć jednostavnog testa – zavrti se disk rukom da bi se osjetile nesavršenosti površine. Disk u dobrom radnom stanju će se okretati slobodno i vršiti kompletan okret bez detektovanja izbočina ili površina na kojima postoji otpor. Međutim, ukoliko mehaničar konstatuje neispravnost, imate problem s kočnim diskovima.

Za precizniju dijagnozu, najbolje je da majstor skine diskove i izmjeri ih mikrometrom. Gruba mjesta, kao i ona koja su pretrpjela više habanja, mogu biti mašinski obrađena strugom. Tehnika podrazumijeva skidanje tankog sloja metala, sve dok površina ponovo ne bude savršeno ravna. Ipak, ova taktika ne mora sama po sebi da bude najsrećnije rješenje. S obzirom na manjak materijala, disk je podložniji ponovnom deformisanju, što će se vjerovatno desiti u prilično kratkom vremenskom roku. U većini slučajeva, biće potrebna zamjena, što je ujedno i najbolje rješenje.

Ono što će vas svakako interesovati prilikom dijagnostifikovanja loših kočnih diskova je koliko je hitno rješavanje ovog problema? To zavisi od par faktora.

Da li je bezbedno voziti ukoliko se volan trese tokom kočenja?

Činjenica je da ćete, ukoliko je ovo počelo da vam se dešava, morati da posjetite mehaničara uskoro. Koliko je to „uskoro“ zavisi od par faktora, uključujući i uzrok vibracija. Primjera radi, možda ćete moći da ignorišete problem neko vrijeme, nekoliko mjeseci, pa i par godina, ukoliko su u pitanju nejednako zategnuti diskovi. Međutim, ukoliko se problem odnosi na labavu navrtku točka, bićete srećni ako uspijete da pređete nekoliko kilometara.

Kao što smo ranije konstatovali, „drhtanje“ volana je najčešće prouzrokovano loših kočnim diskovima. Naravno, ovaj problem se može ignorisati, ali to, sem što ugrožava bezbjednost, na duge staze će lančano izazvati problem na drugim komponentama, kao što su kočione čeljusti, zavrtnji, kočione pločice i druge. Na ovaj način, relativno jeftina popravka može da se pretvori u ozbiljniji udarac po džep vozača.

Cijena zamene diskove zavisi od modela automobila kao i od kvaliteta ugradnih komponenti, ali recimo da za jedan automobil iz C segmenta zamena (s kvalitetnim komponentama iz gornjeg cjenovnog razreda) diskova može da se obavi za 150 evra. S druge strane, zamjena čitavog kočnog sistema može koštati mnogo „paprenije“.

Još jedan razlog zašto ne treba ignorisati loše kočne diskove je što vibracije prilikom kočenja mogu rezultirati gubljenjem stabilnosti. Vožnja i učešće u saobraćaju su sami po sebi opasni, tako da nije pametno povećavati šanse da se nađete u „nebranom grožđu“.

Dakle, neki kraći period vožnje s istrošenim diskovima, recimo da može da prođe, ali nikako nemojte predugo ignorisati ovaj problem, jer to može da dovede do značajnijih oštećenja kočionog sistema, što podrazumijeva mnogo skuplje popravke. Kada se sve uzme u obzir, najbolje je problem rešiti što prije. Prije nego što se uputite na put „drhtavim“ automobilom, posjetite majstora u kojeg imate poverenja i zamolite ga da pregleda diskove. Na taj način ćete riješiti problem na vreme bez suviše dubokog zavlačenja ruke u džep.

Na kraju, da konstatujemo koji su dodatni mogući indikatori potencijalno potrošenih kočnih diskova, mimo vibracija na volanu:

  • škripanje i cviljenje tokom kočenja
  • “metalni” zvuk prilikom kočenja
  • automobil slabije koči
  • ručna kočnica je oslabila
  • automobil vuče na jednu stranu prilikom zaustavljanja

Izvor: AutoRepublika