Učite na tuđim greškama: Sa ledenom kišom nema šale, najbolje je ostati kod kuće

11:39, 21.02.2021.
Izvor: B92
Thumbnail
Da upozorenja o najavi ledene kiše treba shvatiti krajnje oprezno, svjedoči video koji nam stiže sa drugog kraja svijeta iz Tenesija u Sjedinjenim Državama

Naime, SAD je ovih dana zahvatio ledeni talas koji je dospio i do južnih saveznih država čiji stanovnici nisu naviknuti na snijeg i zaleđene puteve.

I dok je u slučaju snjega opasnost od leda na putu vidljiva, ledena kiša može da zavara jer ostavlja teško uočljiv tanak sloj leda.

To je na svojoj koži najbolje osjetio vozač kamioneta Ford F-150 kada je masivni pik-ap poče da klizi bočno niz padinu. Kako nije imao nikakvu kontrolu nad vozilom, preostalo mu je samo da se nada da će se kamionet zaustaviti prije nego što udari u neko drugo vozilo ili prepreku.

Na sreću, nakon nekih 130 metara, pik-ap se zaustavio, a vozač je za CNN izjavio da je pošao po kćerku koja je bila kod drugarice.

Dok se isparkiravao sa prilaza ispred svoje kuće nije primjetio da je kolovoz na ulici zaleđen, a kada je to shvatio, već je bilo kasno.

Kaže da je imao dosta sreće jer se njegovo vozilo zaustavilo prije nego što je otklizalo da kraja ulice gdje je bio parkiran jedan automobil - da je Ford nastavio dalje, zakucao bi se u to vozilo.