U ovim zemljama ne možete pobjeći policiji: U Italiji vas ganjaju Lamborghinijem, u Japanu GTR-om!

11:26, 05.11.2019.
U Njemačkoj i Australiji odavno je normalno da skoro svaka jedinica saobraćajne policije u floti ima barem jedan Porsche 911 da bi se osigurala protiv brzih kriminalaca. Svaka zemlja koja ima malo jače razvijenu automobilsku industriju, voli u policijskoj floti imati predstavnike iz vlastite industrije. Tako, naprimjer, Velika Britanija u svojoj floti ima podosta Jaguara XF-a i F-Pacea, a za brze intervencije čuva različite McLarene.

Italija koristi Alfe Romeo Giulije Quadrifoglio. Ukoliko Alfe neće biti dovoljno brze za neke automobile, italijanski policajci izaći će na intervenciju Lamborghinijem Huracanom.

U Sjedinjenim Američkim Državama može se često naići na ponose američke industrije - Dodgea Chargera i Forda Mustanga.

Japanci se hvale svojom industrijom pa za potrebe jurnjave koriste automobile poput Honde NSX, Mitsubishija Lancera i 3000 GT-a te niz različitih Nissana iz divizije GT-R.

Ipak, neprikosnoveni u kupovini sportskih i unikatnih vozila za potrebe policije su Ujedinjeni Arapski Emirati. Njihova flota diči se najekskluzivnijim jurilicama koje su izašle iz automobilske industrije, pa tako imaju Bugattije Veyrone, niz McLarena, Lykana Hypersporta, Lamborghinije Aventadore, različite Ferrarije, nekoliko BMW-ova i8, Mercedesa SLS-a i Nissana GT-R-a.