Sudar vrijedan 3,5 miliona evra: Bugatti Chiron "raznio" Porsche 911

  • 14.08.2020.14:55

Kamper se krivudavim planinskim putem kretao sporije od ostalih vozila u koloni, pa vlasnici "bijesnih" automobila odlučili da ga prestignu...

Malo je ljudi na svetu koji mogu sebi da priušte Bugatti Chiron, a još je manje onih koji mogu da priušte da ga slupaju. Ovaj vozač je izgleda jedan od njih…

Vlasnik jednog Chirona izazvao je lančani sudar u Švajcarskoj, na planinskom putu prevoja San Gotard.U koloni, na čijem čelu se nalazio jedan kamper, bili su i Mercedes C klase, Porsche 911 i pomenuti Bugatti.

Pošto se kamper krivudavim planinskim putem kretao sporije od ostalih vozila u koloni, vlasnici "bijesnih" automobila su odlučili da ga prestignu.

Vozač Bugattija je prvi krenuo u preticanje sporijih vozila, ali je koji trenutak kasnije to isto uradio i Porsche. I jedan i drugi su se, u isto vrijeme, našli u lijevoj traci, pa je izneđu dva automobila došlo do kontakta.

Porsche je nastavio da se kreće nekontrolisano i zatim udario u Mercedes. Na fotografijama se vidi da je najgore prošao upravo Porsche na kome je šteta, najvjerovatnije od udarca u betonsku barijeru pored puta, ogromna.

Bugatti Chiron ima manja oštećenja, ali, s obzirom na njegovu cenu, i to će biti prilično skupa popravka.

Lokalni mediji navode da je u nesreći ozbiljno povrijeđen vozač Mercedesa, koji je smješten u obližnju bolnicu. Nastala šteta se procenjuje na 3,5 miliona evra.

(Telegraf.rs)