Za ljubitelje Alfa Romea!

Storie Alfa Romeo: Pogled izbliza u priču italijanske ikone

09:50, 22.05.2020.
Storie Alfa Romeo nova je internet serija koja zaviruje iza scene kako bi pružila pregled 110 godina bogate historije Alfa Romea. Prva epizoda počinje s prvim modelom brenda, modelom 24 HP iz 1910. godine, dok posljednja objavljena epizoda prati Alfa Romeo u službi zakona.

Alfa Romeo će 24. juna obilježiti prestižnu prekretnicu: Bisone – kako je ova marka poznata u Italiji - proslaviće 110 godina tehnoloških inovacija, sportskih uspjeha i nezaboravnih kreacija. "Storie Alfa Romeo", internet serija namijenjena ljubiteljima marke i automobilizma, slavi ovu prekretnicu. Bisone je pohvaljen ne samo od entuzijasta, već i od svih onih svi koji cijene ljepotu, inovativnost i performanse. Isprepletena samo najboljim iz Italije, historija Alfa Romea predstavlja nadahnjujuću priča o karakteru, domišljatosti, hrabrosti i trijumfu.

Koristeći svoje najpoznatije modele i prilažući uz njih arhivske slike modela izloženih u muzeju Museo Storico Alfa Romeo u gradu Areseu, "Storie Alfa Romeo" ističu italijansku historiju i društvo, istovremeno naglašavajući evoluciju brenda od proizvođača kočija do šampiona autosporta i globalne ikone. Kao i svaka druga kreacija koja nosi logo Biscione, "Storie Alfa Romeo" fokusirana je na one koje pokreće fasciniranost automobilima. Iz epizode u epizodu, "Storie Alfa Romeo" vodi gledaoce na bliske sastanke sa vozačima i zvijezdama, inžinjerima i dizajnerima, poznatim i običnim fanovima marke, a oni svi zajedno predstavljaju ključne igrače u stvaranju legende zvane Alfa Romeo.

Od milanske ulice Via Cappuccio gde je dizajnirana

"Storie Alfa Romeo" započinju prvim autom koji je ova marka ikad napravila, modelom 24 HP, koji je dizajnirao Giuseppe Merosi u svom domu u milanskoj ulici Via Cappuccio, prije nego što je kompanija uopšte registrovana kao A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) u Milanu 24. juna 1910. godine.

Kroz ovaj serijal otkriva se i takmičarsko nasljeđe marke Alfa Romeo: od njenog prvog debija na stazi 1911. do prve pobjede 1923. u Targa Fiorio, kada se rodio čuveni Quadrifoglio.