LEGENDARNA STAZA NE PRAŠTA

Kad amateri voze na mokrom Nurburgringu ne ide sve po planu

12:06, 02.12.2019.
Vožnja na legendarnoj stazi Nurburgring u Njemačkoj želja je mnogih ljubitelja automobila i brze vožnje, ali to ponekad ne prođe kao što je planirano.

Većina vozača dobije priliku da iskusi vožnju na Nurburgringu tokom sesija “javne vožnje”, jer njemačka vlada smatra stazu “javnim putem sa naplatom”, što znači da svako automobilom legalnim za putnu vožnju može voziti legendarnom stazom. Veći dio staze nema ograničenje brzine tokom javnih sesija, tako da vozači mogu voziti brzinom koju žele, odnosno koju njihov automobil može razviti.

Ipak, ponekad u vlažnim uslovima staza neprijatno iznenadi i one iskusne, dok je čak i suva ekstremno zahtjevna te je potrebna maksimalna koncentracija u 160 zavoja. Staza je brza, ali baš i ne oprašta greške, a loši vremenski uslovi su otežavajuća okolnost. Zbog toga mnogi dožive nesreće, izlijetanja te okretanja, a osim plaćanja ulaza na stazu, moraju platiti i štetu koju prouzrokuju na stazi.

Na video servisu YouTube je objavljena kompilacija stuacija u kojim su se našli vozači na Nurburgringu, a pogledajte i kompilaciju težih nesreća.

(Klix)