Influenser se zabio Lamborghinijem u Škodu i ubio vozača

10:37, 21.10.2020.
Izvor: Index.hr
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao vozač Škode. 

Na mjesto nesreće je odmah stigla i policija, koja je poznatog njemačkog influensera odvela u bolnicu i potom lišila slobode. 

Do saobraćajne nesreće je došlo na njemačkom Autobanu (A66) nedaleko od Hofheima, a prethodila joj je ilegalna trka. Za upravljačem zelenog Lamborghinija Aventador S bio je njemački influenser Navid Alpha, a kako njemački Bild javlja, upravo je on izgubio kontrolu nad vozilom, zabio se u ogradu i potom udario u Škodu i Opel. 

Lamborghini i Škoda su se odmah zapalili, a iz vatre se uspio spasiti samo vozač italijanske jurilice. Vozač Škode je preminuo na mjestu nesreće od posljedica požara. 

Vijest prati i video snimljen netom prije nesreće, koji prikazuje influensera kako juri u Lamborghiniju, a prate ga još jedan Lamborghini te Porsche 911 GT3. Video jasno pokazuje kako su se trkali i divljali cestom.

Olakšavajuća okolnost neće biti ni snimke s Instagram profila. Naime, među brojnim objavama je i jedna u kojoj pri 200 km/h s jednom rukom drži volan, a drugom se snima mobitelom.

Posljednje informacije govore kako je uhapšen i 26-godišnji vozač Porschea, dok se za vozačem bijelog Lamborghinija još traga.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#lambopitbull 🤷‍♂️#frankfurt #berlin #hamburg #bremen #pitty #pitbullterrier #lamborghiniaventador

A post shared by Navid 🇩🇪🇮🇷 (@navid.alpha) on Jun 6, 2020 at 7:25am PDT