Za sajam u Ženevi

Alfa Romeo videom najavila novi model visokih performansi

14:33, 24.02.2020.
Italijanska kompanija Alfa Romeo je putem videa objavljenog na Twitteru najavila da će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti važan novi model.

U videu se ne navode detalji o imenu, dizajnu i svrsi modela, ali sudeći prema zvuku motora, on je veoma sličan postojećem 2,9-litarskom V6 motoru koji pokreće aktuelnu Qiuliju Quadrifoglio. Stoga se vjerovatno radi o novoj verziji limuzine visokih performansi.

Portparol Alfe Romeo je za magazin Autocar rekao da će više detalja biti otkriveno u narednim danima.

Špekuliše se da će za novi model biti oživljena istorijska GTA oznaka te da će Alfa Romeo Quadrifoglio GTA biti lakša za 20 kg u odnosu na standardni model.

Osim toga, novi Quadrifoglio GTA će vjerovatno koristiti poboljšanu verziju V6 motora koja će isporučivati više od 612 KS. To znači da biti snatno snažnija od rivala među kojima su BMW M3 i Mercedes-AMG C63.

Očekuje se da će novi model biti proizveden u ekstremno ograničenom broju. Trenutno najsnažnija verzija Giulije Quadrifoglio je ograničeni model Racing Edition sa bojama inspirisanim motosportom te sa 10 KS više u odnosu na standardni model zahvaljujući Akrapovič izduvnom sistemu od titanijuma.