Luksuz: Stanovi u zgradi sa parkingom za leteće automobile unaprijed prodati VIDEO

11:59, 19.04.2018.
Thumbnail

Leteći automobili su na odličnom putu da napuste filmove naučne fantastike i postanu realnost u vrlo bliskoj budućnosti!  Jedna građevinska kompanija u Majamiju gradi luksuznu zgradu u centru grada koja će na krovu imati parking za leteće automobile.

Vlasnici stanova tako neće morati da brinu o tome gde će parkirati svoje ljubimce. Zgrada će imati 60 spratova, a oni će biti sigurni na parkingu 200 metara iznad površine zemlje. Nakon što ih parkiraju, vlasnici će do svojih stanova ići staklenim liftom kako bi uživali u spektakularnom pogledu na okean.

Iza projekta stoji Dan Kodsi iz kompanije "Paramaunt Majami vorldsenter“.

"Ideju za parking za leteće automobile na krovu zgrade dobio sam posle najave "Ubera“ da razvija vozila s vertikalnim polijetanjem. Ova vozila će se prvo pojaviti u Dalasu, Los Anđelesu i Dubaiju u naredne dvije godine. Do Majamija će stići za najkasnije 15 godina", rekao je Den Kodsi.
Na krovu zgrade leteći automobili će imati parking površine oko 500 kvadratnih metara. Zanimljivo je da je izgradnja zgrade već počela i trenutno se radi na 47. spratu.

leteci parking

"Rasprodali smo oko tri četvrtine stanova unaprijed. Dvosoban stan u zgradi košta milion dolara. Naša politika je da mušterijama ponudimo nešto što će im tek zatrebati. Ovakve zgrade će u budućnosti biti uobičajene, kao danas željezničke stanice," dodao je Kodsi.

Podsjećamo, kompanija „Uber“ je najavila da će u roku od dvije godine testirati električni leteći automobil, koji će biti osnovno sredstvo za prevoz u Los Anđelesu do Olimpijskih igara 2028. godine.

(Kurir)