Luk ili med: Spoji nespojivo i oduševi žiri

10:52, 21.11.2017.
Thumbnail

Nakon prvog predstavljanja tri nove ekipe  žiri je zaključio da su ovi parovi bili mnogo koncentrisaniji. Da su znali šta rade, imali dobre ideje, a svako jelo je bilo zadovoljavajuće.

Ipak, neke stvari kao što je kuhani T-bone, se ne opraštaju. Jelena i Vladimir zbog ove greške su dobili ocjenu manje od Đorđa.

Sve pohvale za filetiranje ribe dobili su Željko i Ognjen. Iako su tek četvrti razred srednje škole odlično su se snašli i jedini uspjeli da dobiju 9-ku za svoje jelo.

Nažalost, ta devetka nije im bila dovoljna da zauzmu prvo mjesto na tabeli.  Jelo koje je ponijelo epitet fenomenalno pred žiri su servirale Šila i Suzana. Savršena kombinacija začina na perfektno pečenoj piletini dobila je ukupno 24 boda i izdvojila djevojke na sam vrh tabele.

Nakon prvog predstavljanja i takmičari i žiri zadovoljni su postignutim, ali mjesta za napredovanje ima.

Slano, slatko, ljuto i kiselo  i to sve u jednom jelu. Žiri je takmičarima dao namirnice koje moraju iskoristiti su svojim jelima i slobodu da sami odluče šta će pripremati.

I ovog utorka od njih se očekuje da spoje nespojivo i naprave jelo koje će ih izdvojiti od konkurencije.

Prva tri para savršeno su izvela ovaj zadatak. Da li će neka od ekipa ponoviti njihov uspijeh i napraviti jelo za 10  saznaćemo večeras od 21:00 na Atv-u.