Lepir se obratio VSTS-u zbog saslušanja Anketnog odbora

12:17, 23.05.2018.
Thumbnail

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH zatražio je danas mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja Savjeta u vezi sa mogućnošću učešća glavnog okružnog tužioca u Banjaluci Želimira Lepira i postupajućeg tužioca u slučaju "David Dragičević" Dalibora Vreća na sjednici Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija upoznao je članove Savjeta o Lepirovom dopisu u kojem se traži stav ove institucije u vezi sa namjerom Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske da pozove na saslušanje Vreća.

Lepir je naveo da i sam očekuje da uskoro bude pozvan na saslušanje u Anketnom odboru.

Član VSTS-a Jadranka Ivanović najavila je svoje izuzeće iz rasprave jer direktno učestvuje u ovom predmetu, a izuzeće je najavio i član VSTS-a Mahmut Švraka, koji obavlja funkciju glavnog tužioca Republike Srpske.

Rasprava o Lepirovom dopisu biće nastavljena nakon što VSTS dobije mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja, moguće i danas.

U Sarajevu je jutros počelo dvodnevno zasjedanje VSTS-a, na čijem su dnevnom redu, između ostalog, izmjene i dopune Zakona o VSTS-u.

(Srna)