Laktaške porodice primile 53 djece sa Kosova

21:30, 20.08.2016.
Thumbnail

Porodice učenika iz osnovnih škola sa područja opštine Laktaši primile su večeras 53 djece iz mjesta Štrpce sa Kosova i Metohije, koja su doputovala u Republiku Srpsku u okviru programa "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Djecu su primile porodice učenika osnovnih škola "Desanka Maksimović" iz Trna, "Mladen Stojanović" iz Laktaša, "Georgi A. Papandreu" iz Aleksandrovca i "Holandija" iz Slatine.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Radetić istakla je da se opština Laktaši u saradnji sa Odborom za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije uključila u realizaciju programa "Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

"Čast mi je i zadovoljstvo, ali i velika sreća što će djeca sa Kosova boraviti na području naše opštine. Nadam se da će se osjećati ugodno, a mi ćemo se truditi da budemo dobri domaćini", rekla je novinarima Radetićeva.

Rukovodstvo opštine Laktaši organizovalo je večeras svečani prijem za djecu sa Kosova i Metohije, koja će na području opštine boraviti do 27. avgusta.

U Banju Dvorovi kod Bijeljine danas je stiglo oko 500 učenika sa Kosova i Metohije, odakle su put nastavili u još devet opština Republike Srpske, kako bi u mirnom i slobodnom okruženju i druženju sa vršnjacima proveli sedam dana raspusta.

Ovo je peta godina zaredom u kojoj se, najmasovnije do sada, realizuje program "Spojimo djecu sa Kosmeta i Republike Srpske".