KUPAĆI KOSTIMI: Modela koji sakrivaju višak oko struka

12:12, 10.06.2014.
Thumbnail

Brojne dame su što se tiče izgleda tijela najnesigurnije u području oko struka. Sitni nedostaci s prvim dolaskom ljeta postaju pravi problem zbog skidanja u kupaće kostime.

Ali, s obzirom na to da proizvođači itekako osluškuju potrebe dama ove sezone veliki hit su jednodjelni pametni kostimi s koji će vam pomoći da prikrijete višak oko struka. Kao što je pametna haljina olakšala svakoj dami vječitu borbu u prikrivanju sitnih nedostataka, tako i kupaći kostimi pomažu u ovoj misiji. Riječ je o modernim tehnologijama u službi izrade materijala koji svojom strukturom uspijevaju da vizuelno smanje kritične zone, posebno one oko stomaka, dok revolucionarni kroj "nevidljivim" šavovima stvara konture struka. To će vam najbolje poći za rukom u jednodjelnim, ženstvenim kostimima. Evo koje modeli treba da uzmete u obzir.

1. Prugice
Igra s prugicama jedna je od najpoznatijih kamuflaža koja po želji izdužuje i stanjuje figuru, a kada je riječ o kupaćem kostimu birajte onaj s dijagonalnim prugama na području struka.

2. Nabori
Idealni saveznik prikrivanja stomaka su nabori slojevito našiveni isključivo na predjelu stomaka s bočnim glatkim stranama. Na ovaj način stomak je zakamufliran i čvrsto zategnut.

3. Cvjetni uzorak
Krupni uzorak uspjeva da skrene pažnju s obima oko stomaka, a "šlauf" ostaje zakamufliran i potpuno se gubi ispod materijala. Odličan izbor su modeli jednodjelnih kostima poznati kao tankini, oni prikrivaju i dio bokova stvarajući vizuelni utisak izdužene figure.

4. Vodoravne bočne linije
Igrom s dva materijala u vizuelnom prikrivanju stomaka, a isticanju grudi i bokova, prve su započele pametne haljine. Identični šablon koristi se na kupaćim kostimima, kod izbora takvih pazite da je tamni materijal uvijek u sredini, a svijetliji na bočnim stranama. Na ovaj način struk će izgledati stanjen.

5. Materijali s efektom liftinga
Moderni materijali za izradu kupaćih kostima moraju da budu čvrsti kako bi kritične zone držali pod kontrolom. Stoga izbjegavajte tanke s velikim postotkom elastina i birajte one napravljene od specijalne likre s efektom liftinga na tijelo, koji su otporni na hlor i losione za sunčanje.