Kup BiH: Krupa vjeruje u podvig

20:28, 08.05.2018.
Thumbnail

“Teško, ali ne i nemoguće”, sa neskrivenom željom da se domognu trofeja uprkos rezultatskom minusu, u Krupi dočekuju revanš utakmicu finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Na “Grbavci” je tim Slobodan Starčevića ostao nedorečen, što je ekipa “Željezničara” iskoristila da stekne dva gola prednosti uoči finalnih 90 minuta borbe za trofej.

"Nama čitava sezona sada staje u devedeset minuta revanš utakmice finala Kupa BiH. Zapostavili smo drugi dio sezone u Premijer ligi, zbog kup takmičenja i te želje da osvojimo Kup i da se domognemo Evrope. Mislim da smo sa previše respekta prema "Želji" ušli u tu prvu utakmicu. Nismo opravdali očekivanja, a nismo ni postigli gol koji bi nam olakašao revanš utakmicu. Ipak, nema alibija. Moramo da damo svoj maksimum i da pokušamo da nadoknadimo minus iz prve utakmice i da se domognemo trofeja", kaže Aleksandar Vukotić, kapiten FK Krupa.

aleksandar-vukotic-krupa

U Krupi se bore i sa kadrovskim problemima. Povrijeđen je Nusmir Fajić, a Radoslav Aleksić i Nikola Dujaković zbog kartona nemaju pravo nastupa.

“Oni koji su spremni daće i više od svog maksimuma", uvjerava kapiten Vukotić, koji istovremeno upozorava na jedan bitan detalj.

"Imamo u podsvijesti da ne smijemo da primimo gol. Ukoliko se to desi biće nam daleko teže. Pokušaćemo da damo što prije gol, jer nemamo šta da čekamo. Nemamo ništa od toga da se branimo, jer "Željo" ima aktivan rezultat. Vjerujem da ćemo biti agresivni od početka utakmice", kaže Vukotić.

Iz sarajevskog kluba, pred revanš utakmicu stižu poruke pune opreza. Svjesni su na “Grbavici” da bi, nakon gubitka titule, isti scenario u Kup takmičenju bio ravan katastrofi. Ipak, prednost sa kojom su stigli u Krajinu, daje im za pravo da se nadaju najboljem.

admir-adzem-zeljeznicar

"Očekuje nas revanš, prvo poluvrijeme smo riješili u svoju korist sa 2:0 i sigurno da je to ono što smo željeli, pobjeda bez primljenih pogodaka. Ipak, nije još ništa gotovo. Krupa je pokazala da je kvalitetna ekipa pogotovo na domaćem terenu sa vještačkom podlogom. Daćemo svoj maksimum da ostvarimo rezultat koji će nam donijeti trofej Kupa BiH na 'Grbavicu", kaže Admir Adžem, trener FK "Željezničar".

Utakmica u Krupi počinje u 17.00 časova.