Krupa bolja od Zrinjskog

20:45, 18.11.2017.
Thumbnail

Ekipa Krupe konačno je "skinula skalp" mostarskom Zrinjskom, a gol vrijedan tri boda i prve pobjede nad akutelnim šampionom u dosadašnjih šest okršaja, postigao je Elvir Koljić u 31.minutu.

Sa novim trijumfom, tim Slobodana Starčevića je sebi  otvorio vrata Lige za šampiona, a trku za premijerligašku titulu vratio na maltene početne pozicije. Odbrana je donijela pobjedu, priznaje Starčević.

"U drugom poluvremenu više im nismo mogli parirati i sva dešavanja su se spustila u našu zadnju liniju i odavno nisam gledao Krupu u ovako inferiornom položaju, kakva je danas bila protiv Zrinjskog. Ipak, sa velikim angažmanom, diciplinom i efikasnošću u zadnjoj liniji uspjeli smo da se odbranimo", rekao je trener "Krupe", Slobodan Starčević.

Poraz Zrinjskog iskoristilo je Sarajevo, koje je savladalo Mladost Doboj Kakanj rezultatom 4- 2. Na Koševu su, trenutno, tek dva koraka iza lidera prvenstva Širokog Brijega i Zrinjskog, pa je gubitak bodova u Krupi teško pao treneru mostarske ekipe  Blažu Sliškovića.

"Nismo zaslužili ni u kome slučaju da izgubilo, po prikazanoj igri i prilikama koje su bile brojnije od onih koje je imao domaćin. Mislim da smo zaslužili bar bod", rekao je Blaž Slišković, trener HŠK "Zrinjski".

A, do sva tri , stigli su fudbaleri Radnika koji su Bijeljini savladali Čelik sa 3:1. dok je tuzlanska Sloboda, sa četiri gola u mreži ispratila Vitez sa "Tušnja". Sutra se sastaju Borac-Željezničar i Široki Brijeg-GOŠK Gabela.