Krivična prijava protiv Ace Lukasa

14:03, 11.09.2017.
Thumbnail

U Višem javnom tužilaštvu u Zajačaru podnijeta je krivična prijava protiv bivših odgovornih lica u FK Timok, koji su oštetili fudbalski klub za 20.944.000 dinara.

U saopštenju MUP-a piše da je podnijeta krivična prijava protiv Saše Mirkovića, bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i protiv Dragana Paunovića, te folk pjevača Aleksandra Vuksanovića (Ace Lukasa), bivših odgovornih lica u FK Timok iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, a u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi za "Timočka TV i radio", iskorišćavanjem svog položaja u FK Timok zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub, na osnovu koga je u navedenom periodu FK Timok sukcesivno uplatio "Timočkoj TV i radio" novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume je dio novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva "Beoton R" iz Bora čiji je faktički vlasnik Saša Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica. Osumnjičeni su na taj način za navedeni iznos oštetili FK Timok, a "Timočkoj TV i radio" i "Beoton R" pribavili imovinsku korist, piše u saopštenju MUP-a.

Fudbalski klub se takmiči u Srpskoj ligi - grupa "Istok" i trenutno je posljednji na tabeli.

(B92)