Krišto: BiH urušavaju lažne patriote i zaštitnici

07:48, 16.11.2017.
Thumbnail

Predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH Borjana Krišto rekla je u intervjuu za "Nezavisne novine" da je izborna kampanja je već počela, blokiraju se stvari i ništa se ne radi budući da se gleda jedino kako se predstaviti kandidatima na budućim izborima.

Ona tvrdi da su blokade u parlamentu prisutne i zbog cjelokupnog ambijenta, ali i da se s razlogom može zapitati kako je bolje, kad radi ili ne radi.

"Ne vodi se polemika o tome šta bi trebalo uraditi, nego 'ovaj ne valja, ovo nije dobro'", ističe Krišto, koja je i zamjenik predsjednika HDZ BiH.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH je rekla da vjeruje da će građani, odnosno narodi koji treba da biraju ko će ih predstavljati, biti sasvim odgovorni i na vrhu zadatka kada je u pitanju i politička orijentacija i pozicija konstitutivnih naroda.

"Mislim da će, ipak, dobiti povjerenje ozbiljne politike i da se uistinu BiH može izgraditi samo kao država triju naroda koji su jednakopravni, kostitutivni građani koji tu žive. I svi oni koji rade na drugačiji način čine direktnu štetu BiH i svima onima koji žive ovdje, a predstavljaju se na drugačiji način, kao neki patrioti, zaštitnici. Mislim da oni samo urušavaju sve ono što je vrijedno u BiH", zaključila je Krišto.

Zakazani nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH otkazan je juče budući da nije bilo kvoruma za glasanje, jer se srpski predstavnici nisu pojavili na sjednica.