Kovačević: Napadi SDS-a na Dodika rezultat su njihove frustracije

15:20, 25.04.2018.
Thumbnail

Besramni napadi SDS-a na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika rezultat su frustracije i nemogućnosti da podnesu bilo kakav uspjeh Srpske, posebno jučerašnji kada je republičko rukovodstvo ugostilo visoku delegaciju Ruske Federacije, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da SDS ne može da podnese da je predsjednik Savjeta Federacije ruskog parlamenta Valentina Matvijenko predsjedniku Srpske prenijela pozdrave i ličnu podršku predsjednika Rusije Vladimira Putina.

On je dodao da je napad besraman i iz razloga što su SDS i Savez za promjene kompletnu politiku zasnovali isključivo na pokušaju da na bilo koji način kriminalizaciju Dodika, ali u tome nisu uspjeli.

"Iz tog razloga su bili spremni da se odreknu svega samo da dobiju Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara, Agenciju za istrage i zaštitu i da vladaju Obavještajno-bezbjednosnom agencijom /OBA/ zbog čega je bilo potrebno da se /sa čela Komisije za nadzor nad radom OBA/ skloni Nikola Špirić i radili su na tome da prisluškuju, da na bilo koji način dođu do bilo čega što bi predsjednika Republike moglo da diskriminiše", naglasio je Kovačević.

Komentarišući navode Pandurevićeve da neko drugi iz SNSD-a može biti na čelu Komisije, ali ne Špirić, on je podsjetio da je SNSD u Narodnoj skupštini Srpske dopustio SDS-u da izabere potpredsjednika parlamenta i nakon što ih je prvobitni izbor Nenad Stevandić napustio.

"Kada ih je on napustio izabrali su da bude Sonja Karadžić Jovičević i to smo prihvatili. Ukoliko ih i ona napusti moraćemo prihvatiti i nekog trećeg, jer pitanje je gdje je kraj tim izlascima iz SDS-a", rekao je Kovačević.

On je rekao da najbolji primjer SDS-ovog biranja jeste izbor lidera ove stranke Vukote Govedarice za kandidata za predsjednika Srpske.

"Prema svim relevantnim istraživanjima, Govedarica ne može da dobije podršku ni 50 odsto glasova članova SDS-a", zaključio je Kovačević.

(Srna)