Koperfild na sudu morao da otkrije svoj čuveni trik VIDEO

09:43, 21.04.2018.
Thumbnail

Poznati američki mađioničar Dejvid Koperfild morao je da otkrije jedan od svojih trikova na sudu povodom tužbe koju je zbog povrede pokrenuo jedan od učesnika tog trika.

Gavin Koks, 58-godišnji britanski turista, pokrenuo je tužbu zbog nemara nakon što je pao i povrijedio se tokom učestvovanja u triku Laki #13 (srećan broj 13) u Las Vegasu, piše BBC.

Koks je povrijedio rame i tvrdi da pati od hroničnog bola i povrede mozga i da je na liječenje potrošio više od 400.000 dolara.

Iako su advokati 61-godišnjeg mađioničara tvrdili da bi mu otkrivanje tajne trika naškodilo finansijski, sudija iz Las Vegasa je zahtevao objašnjenje – i dobio ga je.

Koperfild u triku, koji je prethodno bez nezgoda izveo više hiljada puta, učini da 13 nasumično odabranih gledalaca "nestane" nakon što ih prekrije zavjesa na pozornici, da bi se zatim pojavili u zadnjem dijelu sale.

Izvršni producent Kris Kener u utorak je na sudu otkrio da odabrani gledaoci, nakon što ih pokrije zavjesa, tajnim prolazima napuštaju pozornicu i samu zgradu, da bi se vratili kroz zadnja vrata.

Na pitanje da li je kriv za Koksovu povredu, Koperfild je rekao da to zavisi od toga šta se dogodilo.

"Da sam nešto pogrešno učinio, ja bih bio kriv", rekao je.

https://youtu.be/K0jfXUsncAE

(B92)