Konstitutivna sjednica Anketnog odbora o slučaju Dragičević

19:24, 15.05.2018.
Thumbnail

Prvo saslušanje zakazano je za petak. Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske koji istražuje smrt Davida Dragičevića saslušaće direktora Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karana i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS Darka Ilića, to su danas saopštili članovi tog Odbora, nakon konstitutivne sjednice.

Očekuju i da im, do četvrtka ujutru, MUP, Zavod za sudsku medicinu, predsjednik Milorad Dodik i Okružno javno tužilastvo dostave sve informacije u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. To su samo neke od odluka koje su danas donijeli jednoglasno, kaže predsjednik Odbora Branislav Borenović.

"Napravili smo spisak ključnih ljudi u institucijama od kojih ćemo uzeti izjavu u narednoj sedmici, u narednih desetak dana. Donijeli smo odluku jednoglasno da u radu Anketnog odbora i dva predstavnika grupe "Pravda za Davida", rekao je Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora.

Usvojen je poslovnik o radu Anketnog odbora, a odlučeno je i da će se sve sjednice tonski snimati i informacije biti dostupne javnosti. Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač poručuje da MUP stoji na raspolaganju.

"Što se tiče MUP-a, dostavićemo izvještaj Anketnom odboru, apsolutno ćemo biti na raspolaganju sa svim činjenicama i detaljima koje su potrebne Anketnom odboru da bi utvrdili određene stvari koje su im potrebne za njihov izvještaj prema Narodnoj skupštini RS i kao pojedinci u MUP-u, sve koje pozove Anketni odbor", naveo je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Anketni odbor, koji će se u narednih mjesec dana baviti slučajem stradanja Davida Dragičevića, formiran je odlukom poslanika na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. Grupa građana "Pravda za Davida" i danas se okupila na Trgu Krajine, zahtijevajući pravdu i istinu o smrti Davida Dragičevića.