Kompanija NCR zapošljava 200 radnika u Banjaluci, pogledajte uslove

16:14, 08.06.2017.
Thumbnail

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić posjetio je u Banjaluci kompaniju "NCR", koja je danas počela sa radom i u kojoj bi trebalo da bude zaposleno 200 radnika.

Navedeni broj zaposlenih radnika u kompaniji "NCR", u kojoj trenutno radi njih 30, definisan je prema ranijem ugovoru koji je Ministarstvo potpisalo sa Kompanijom, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

"Imajući u vidu da je ova respektabilna globalna multinacionalna kompanija investitor u Srpskoj, sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je to poruka i drugim ulagačima da je Srpska pogodno mjesto za investiranje. Ovo je fleksibilni model i nova perspektivna oblast poslovanja, prva u BiH", naveo je Komić.

ncr 11

Kompanija "NCR" pruža tehničku podršku za softverske probleme na globalnom nivou, uglavnom za korisnike u Sjevernoj Americi.

Kompletna podrška odvija se na engleskom jeziku, a pošto je u planu proširenje tržišta, uskoro bi trebalo da bude omogućena i podrška na španskom i francuskom jeziku.

Ministarstvo nauke i tehnologije je u ime Vlade Srpske 5. maja potpisalo sa kompanijom "NCR" Banjaluka Ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju programa podrške zapošljavanju u oblasti usluga koje su predmet međunarodne trgovine.

NCRcorporationBeta

Riječ je o ugovoru vrijednom dva miliona KM, zahvaljujući kojem će biti zaposleno ukupno 200 radnika u Srpskoj, od čega 25 odsto sa visokom stručnom spremom.

Zapošljavanje prvih stotinu radnika predviđeno je do kraja godine, a drugih stotinu naredne godine.

Osnovne kvalifikacije koje kandidati moraju imati:

-Diploma iz srednje škole ili ekvivalent

-  0-2 godina povezanog iskustva

-Napredni nivo znanja  Windovs KSP / Vista / 7/8/10;

-Napredno poznavanje Interneta, uključujući aplikacije i protokole, kao i standardne alate za praćenje interneta i analizu;

-Napredne vještine za rješavanje problema u MS Office i standardnim aplikacijama

-Napredno poznavanje strukture softvera, konfiguracija, organizacija datoteka

-Sposobnost da čita i analizira zapise programa

-Visok nivo poznavanja  hardverske opreme  (štampači, skeneri, modemi, mrežne kartice, monitori)

-Odlične komunikacione sposobnosti na svim nivoima, uključujući odlične veštine slušanja na engleskom jeziku, plus sve dodatne jezike potrebne za poziciju.

- Posjedovanje  vještine za rad sa klijentima i spremnost za rad u dinamičnom timskom okruženju

-Napredne vještine za rješavanje problema

-Sposobnost za rad uz fleksibilan raspored (večeri / vikendom);

-Sposobnost za rad u multitasking brzom okruženju

Detaljnije informacije o ovom konkursu pogledajte ovdje!

NCR

NCR Corporation je američka firma koja pruža usluge koje omogućavaju preduzećima interakciju i povezivanje, kao i transakcije među svojim klijentima.

NCR je svjetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama raznih delatnosti, među kojima su vodeće firme iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva, telekomunikacija, zabave, igara na sreću, javnog sektora i telekomunikacija. Glavni proizvod NCR-a su samouslužni kiosci, fiskalne kase, automatske govorne mašine, kontrolni sistemi, skeneri bar-kodova i poslovni potrošni materijal. Takođe pružaju usluge IT podrške.

Sa svojim softverom, hardverom i lepezom usluga, NCR omogućava skoro 550 miliona transakcija dnevno, u vidu maloprodaje, finansija, putovanja, ugostiteljstva i telekomunikacije.

Centrala kompanije, osnovane 1884. godine, je u saveznoj američkoj državi Džordžiji, kod Duluta.

(ATV)