Koalicija Domovina neće bojkotovati rad Narodne skupštine

16:10, 14.09.2017.
Thumbnail

Iz Koalicije Domovine poručuju kako će njihovi poslanici prisustvovati i narednoj sjednici Narodne skupštine RS, jer su plaćeni da učestvuju u njenom radu.

Predstavnici koalicije navode da se neće priključiti opoziciji u rušenju režima predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u RS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS spriječili su juče poslanike opozicije-SDS, PDP i NDP da u Narodnoj skupštini Republike Srpske uđu u skupštinsku salu. To je uslijedilo nakon što je opozicija dan ranije fizički blokirala sto u sali Narodne skupštine za kojim sjedi skupštinsko rukovodstvo.

Blokadi se juče nije pridružila Koalicija Domovina koja je juče prisustvovala sjednici Narodne skupštine RS. Zastupnik Admir Čavka naveo je je da je svih pet poslanika Domovine ušlo u malu salu, a da je poslanik Mihnet Okić poslije izašao.

"Ostao sam ja, Senad Bratić, Nedim Čivić i Ivana Lovrić. 28 narodnih poslanika dovoljno je za kvorum, a u sali je bez nas bilo 52 poslanika. Mi smo narodni poslanici i plaćeni smo da radimo svoj posao, a ne da budemo priklonjeni vlasti ili opoziciji. Kada su u pitanju sve probosanske teme počevši od pitanja jezika i diskriminacije pa nadalje, ni vlasti, a ni opozicija nikada ih nisu podržali. Tako da nisam vidio nijedan razlog zbog kojeg bi podržali vlast ili opoziciju", rekao je Čavka.

Dodao je da su oni samo radili svoj posao te da je stava kako je to jedino legitimno.

Kako kaže, sa Savezom za promjene nemaju nikakvih dodirnih tačaka sem ekonomskih tema u vezi kojih se mogu složiti. On ističe da je za povratnike ključno da stranke okupljene u Savezu za promjene ne podržavaju bosanski jezik i dopuštaju diskriminaciju.

"Ja nikada neću podržati ni jednu, a ni drugu stranu. Predstavljaću svoj narod i zato sam ovdje postavljen", rekao je Čavka.

(Klix)