Ko je gađao Siriju? VIDEO

11:10, 17.04.2018.
Thumbnail

Tokom noći Sirija je opet bila meta napada - gađana je aviobaza Šairat i aerodrom pored Damaska, javljaju mediji. Za sada nema zvanične potvrde incidenta.

 Arapski mediji su javili da su sredstva PVO sirijske vojske noćas odbila dva raketna napada na vojne aerodrome u Šairatu, u provinciji Homs, i u Dumeiru, 50 kilometara sjeverno od Damaska. Kako je saopštio izvor televiziji El Ekbarija u komandi Oružanih snaga Sirijske Arapske Republike, sirijska vojska je oborila šest meta iznad Šairata i tri rakete u blizini Dumeira.

Prema informacijama portala El Masdar, dvije avio-baze su napali izraelski avioni iz vazdušnog prostora Libana. To, međutim, ne potvrđuje ni zvanični Damask, niti Tel Aviv.

Televizija Skaj njuz Arabija, pozivajući se na očevice, saopštila je da su se tokom noći u dolini Beka na istoku Libana, sa sirijske strane, čule eksplozije. Moguće je da je napad bio izveden po pozicijama šiitskog pokreta "Hezbolah", koji ratuje na strani Damaska.

Televizija El Manar je javila da je izraelska avijacija intenzivno letjela iznad Golanske visoravni. Prema njihovim informacijama, izraelska komanda je u taj region prebacila pojačanje u ljudstvu i oklopnoj tehnici za slučaj da sirijska vojska odgovori na raketne udare.

(Agencije, Sputnjik)